Shiatsu

Een shiatsubehandeling is een moment van zorg voor jezelf, om te ontspannen en op te laden.  

Wanneer je ergens pijn voelt, leg je automatisch je handen op deze plek. Dat voelt warm en geborgen en verlicht de pijn. 
Shiatsu is Japans en betekent ‘vingerdruk’. Als shiatsubeoefenaar werk ik vooral met mijn handen. De behandeling bestaat uit het toepassen van druk op het lichaam met duimen, vingers en de handpalmen op specifieke punten op het lichaam. In het Japans heten deze punten tsubo’s en deze liggen op meridianen (banen van energie) die over heel het lichaam lopen. Stress, vermoeidheid, emoties en andere oorzaken kunnen voor een onbalans zorgen in deze energiebanen. Druk op de plaatsen waar de energie zich heeft vastgezet geeft verlichting. Bij een tekort aan energie stimuleren we de energiestroom.

Wanneer we tijdens een shiatsubehandeling zoeken waar de onbalans en de oorzaken van je klachten liggen, kijken we naar je persoon als geheel – fysiek, mentaal en emotioneel.
Shiatsu brengt evenwicht, versterkt het afweersysteem van je lichaam, geeft diepe ontspanning en het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd.