Optionele behandelingen

DDe behandeling wordt uitgevoerd op de grond, je ligt lang uit op een futon (Japanse matras).

Je draagt best losse, gemakkelijke kleding waarin je soepel kan bewegen. 

Een sessie duurt een uur.

 
 
Warm-Ginger-Compress-web.jpg

Gembercompressen

Gembercompressen zijn doeken gedrenkt in het warme afkooksel van de gemberwortel. Met behulp van deze compressen wordt de circulatie van bloed en lichaamsvochten gestimuleerd op plaatsen waar energie geblokkeerd is. Geblokkeerde energie kan zich uiten in de vorm van pijn, stijfheid, ontsteking en zwelling. De warmte van het gembercompres dringt tot diep in de organen. Gember heeft de eigenschap de bloedvaten te doen uitzetten en werkt ook slijm- en vetontbindend waardoor geblokkeerde vloeistoffen weer stromen. De behandelde weefsels worden doorstroomd en gereinigd. De behandeling helpt bij acute- en chronische pijnen. Ook bij een diepe vermoeidheid kan de warmte van gembercompressen op de nierzone deugd doen. De te behandelen zone wordt ontbloot en hierop wordt het compres gelegd. Je kleding wordt beschermd door handdoeken.

 
anmo-pic.jpg

Orgaanmassage

Blokkades en spanningen in het buikgebied worden vrijgemaakt door een orgaanmassage. Je buik wordt ontbloot en er worden handdoeken gebruikt om je kleding te beschermen. Je buik krijgt extra aandacht en wordt met olie zacht gemasseerd. Een uitgemasseerde buik heeft een deugddoende werking, ook op de rest van je lichaam.

 

Voedingsadvies

Shiatsu staat niet alleen voor een massage maar ook voor een levensvisie. Deze houdt ondermeer een evenwichtige voeding in. Verandering in voeding kan een belangrijk hulpmiddel zijn om klachten te vermijden of te verminderen zoals: vermoeidheid, maag- en darmklachten, hoofdpijn, veelvuldige verkoudheden…
Je hoeft je eetgewoonten niet volledig aan te passen. Al kleine veranderingen zetten heel wat in beweging. Indien je wenst krijg je bij een shiatsubehandeling voedingsadvies. Wanneer je veel vragen hebt over voeding kan hier een volledige sessie aan besteed worden.