Is een shiatsubehandeling iets voor mij?

Shiatsu Astrid-49-1.jpg

Je hoeft geen specifieke klachten te hebben om een shiatsubehandeling te ontvangen. Een behandeling ontspant je van kop tot teen.

In het Oosten is shiatsu een preventieve methode om gezond te blijven. Je kan dus regelmatig van een shiatsubehandeling genieten ter ontspanning en voor je welzijn.
Je kan er ook baat bij hebben wanneer je wel lichamelijke, mentale of emotionele klachten ervaart. Shiatsu ondersteunt je bij nek-schouder- en rugklachten, slapeloosheid, hoofdpijn, menstruatieklachten, stress, verteringsproblemen, depressie, burn-out… Shiatsu is ook deugddoend als begeleiding bij een zwangerschap.

Iedereen is welkom.

Shiatsu Astrid-62.jpg

Behandelingen

De behandeling wordt uitgevoerd op de grond, je ligt languit op een futon (Japanse matras). 
Je draagt best losse, gemakkelijke kleding waarin je soepel kan bewegen. Een sessie duurt een uur.

 

Aanvullende behandelingen

03-34726525_10155645753808131_1598333338601390080_n.jpg

Gembercompressen

Gembercompressen zijn doeken gedrenkt in het warme afkooksel van de gemberwortel.

Met behulp van de compressen wordt de circulatie van bloed en lichaamsvochten gestimuleerd op plaatsen waar energie geblokkeerd is. Geblokkeerde energie kan zich uiten in de vorm van pijn, stijfheid, ontsteking en zwelling. De warmte van het gembercompres dringt tot diep in de organen.
Gember heeft de eigenschap de bloedvaten te doen uitzetten en werkt ook slijm- en vetontbindend waardoor geblokkeerde vloeistoffen weer stromen. 
De behandeling helpt bij acute- en chronische pijnen. Bij diepe vermoeidheid doet de warmte van het gembercompres op de nierzone deugd.

De te behandelen zone wordt ontbloot en hierop wordt het compres gelegd. Je kleding wordt beschermd met handdoeken.

 

Shiatsu Astrid-51-1.jpg

Orgaanmassage

Blokkades en spanningen in het buikzone worden losgemaakt door een orgaanmassage. Een uitgemasseerde buik heeft een deugddoende werking, op je organen en je hele lichaam.

Je buik wordt ontbloot en er worden handdoeken gebruikt om je kleding te beschermen. Je buik krijgt extra aandacht en wordt met olie zacht gemasseerd.